![]() ![]() |
Blog > Komentarze do wpisu
Cytrynowe linguine z pomidorkami koktajlowymiIl mio numero uno! Przepyszne cytrynowe linguine ze świeżymi pomidorami, ziołami i serem grana padano. Najlepsze w pomidorowym sezonie, gdy koktajlowe pomidorki są słodsze niż cukierki - to klucz do idealnego smaku. składniki (2 porcje):
Pomidorki pokroić na połówki, przełożyć do miski. Dodać sok i posiekaną skórkę cytrynową, kilka porwanych liści bazylii/mięty, oliwę oraz do smaku sól, pieprz oraz drobno posiekaną papryczkę chili. Buon Appetito! :) *jeśli cytryna jest bardzo kwaśna dodaję połowę soku. wtorek, 26 sierpnia 2014, viridianka
Komentarze
Gość: soulstorm-everywhere, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/08/26 20:49:45
jak zwykle smacznie to wygląda. Cytryna w połączeniu z pomidorkami może ciekawie smakować :)
Gość: edit, *.play-internet.pl
2014/08/27 11:42:12
Ktoś mi też mówił, że południowcy do każdej zupy wciskają cytrynę. Podoba mi się bardzo ten patent ze spagetti w soku z cytryny, tylko czy te linguine dostanę. Wyglądają super:-)
2014/08/27 12:45:33
Tak mówisz? To też zacznę ;)
Linguine jest dość popularne - powinnaś dostać, ale jeśli nie to ze spaghetti też uda. 2015/01/17 16:11:43
Wygląda przepysznie. Chetnie zrobię na spotkanie ze znajomymi. Muszę tylko kupić dobre pomidorki.
Pozdrawiam 2015/01/18 08:44:56
Pomidorki są bardzo ważne w tym przepisie, jeśli będą za kwaśne cała potrawa taka będzie, to przepis najlepszy na lato i początek jesieni :-)
|